Relaxconcerten

- "KIPPENVEL IN MIJN HERSENEN!"

"Een aantal jaren geleden ben ik begonnen met relaxconcerten, en na de covid periode ben ik daarmee verder gegaan. Het leuke aan de relaxconcerten is dat het publiek veel ontspannener naar de muziek luistert! In een concertzaal op een stoeltje ga je na 10 minuten toch altijd ongemakkelijk zitten, of je krijgt last van te rug of je hebt te weinig beenruimte. Bij een relaxconcert lig je lekker op een matras of een matje en luister je alsof je thuis op de bank naar een goede playlist of cd luistert. En het onvermijdelijke afdwalen van je gedachten wordt juist een deel van de ervaring, want het mag! Dit in tegenstelling tot de 'strenge' concertzaal setting."

"Altijd speel ik volkomen onvoorbereid een totaal nieuwe improvisatie in een licht romantische stijl met veel invloeden van minimal componisten, modern klassiek en jazzgigant Keith Jarrett. Ik streef naar geen herhaling, en dit maakt elk concert volslagen uniek."

"In samenwerking met kunstenaar en yogadocent Laura Klinkenberg van The Art of Kundalini Yoga ben ik een 4-seizoenen cyclus relaxconcerten begonnen, waarin een yogabeoefening aan een concert voorafgaat. De yoga heeft tot doel om het publiek te ontspannen en te openen voor muziek die ze nog niet kennen. En dat werkt, want het resultaat is altijd verrassend! Mensen die zeggen dat ze niet van bijvoorbeeld jazz houden komen daar helemaal op terug. Improvisatie is niet gebonden aan jazz alleen. Je kunt ook romantisch klassiek improviseren, of minimal of trance..."
Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt, drie kwartier lang één stroom van ter plekke bedachte muziek, kippenvel in mijn hersenen! Van het begin af aan werd ik meegesleept door fantastische melodieën die me meenamen over weidse zomerse velden en dan weer over donkere herfst-bospaadjes... De muziek was waanzinnig en ik had nog nooit zoiets gehoord! Ik lag bijna onder de vleugel en die bastonen... die gingen dwars hoorn me heen. En de muziek is waanzinnig prachtig!